DAKWERKEN KURT, UW SPECIALIST IN DAKEN

10 tips voor het kiezen van het juiste dak

Weinig mensen staan echt stil bij de keuze van hun dak. Nochtans is dat van cruciaal belang voor een vlot verloop van de bouw- of verbouwingswerken en om een mooie toekomst voor het huis te garanderen. Dakwerken Kurt uit Kester adviseert en begeleidt u daarom graag bij het maken van de juiste keuze. Lees dus zeker onze 10 tips!

  • Houd rekening met de stedenbouwkundige voorschriften. Deze kunnen immers uw keuzevrijheid beperken. Ze omschrijven nauwkeurig welke dakvormen, hellingsgraad, dakbedekkingsmaterialen en -kleuren er zijn toegelaten.
  • Houd rekening met de stijl van uw woning. Voor bepaalde woningstijlen zijn tegel- of leipannen interessanter terwijl andere stijlen beter gecombineerd worden met holle, gegolfde of vlakke pannen.
  • Houd rekening met de woonomgeving. In boomrijke zones kiest u best voor pannen met een volledige oppervlaktebehandeling, zoals geëngobeerde of geglazuurde pannen. De gladde en glasharde afwerking van de glazuurlaag bemoeilijkt immers het vastzetten van mos, algen en ook schimmels op de pannen.
  • Houd rekening met de grootte van uw dak. Onder druk van de stijgende plaatsingskosten is er een evolutie naar het gebruik van steeds grotere dakpannen.
  • Houd rekening met de kleur van uw gevel, ramen en deuren. Het dak, ook de vijfde gevel genoemd, mag u niet los zien van de rest van de woning. Het kiezen van een identieke kleur voor zowel de dakpannen als voor de ramen, deuren en garagepoort zorgt voor een stijlvol effect.
  • Denk aan de toekomst. Kies voor een betrouwbare fabrikant, zodat u in geval van schade door de natuur of bij uitbreiding nog dezelfde dakpannen kunt bestellen.
  • Houd rekening met de minimumdakhelling opgegeven door de fabrikant. Bij daken met een kleinere dakhelling opteert u het best voor pannen met sluitingen. Die voorkomen immers dat het neervallende en afstromende regenwater het dak binnendringt. Er zijn zijdelingse sluitingen en kopsluitingen, die enkel, dubbel of drievoudig zijn. Voor daken met een lage helling opteert u best voor pannen met dubbele of drievoudige sluitingen.
  • Kies voor kwaliteit. Ga steeds na of de kwaliteit van de gekozen dakpannen beantwoordt aan de Belgische norm voor kleidakpannen.
  • Vraag naar de garantie. Bij Dakwerken Kurt kunt u rekenen op een garantie van 10 jaar op alle uitgevoerde werken.
  • Bespaar niet op hulpstukken. Voor een perfecte technische, regendichte en esthetische dakafwerking zijn hulpstukken noodzakelijk. Ventilatiepannen en/of ondervorsten bijvoorbeeld, zorgen voor de nodige ventilatie tussen de dakpannen en het onderdak.

Wereldprimeur: afgeronde randen

Boronda is de eerste lei met afgeronde randen. De leien zorgen ervoor dat water niet meer op de rand van de lei kan blijven staan door oppervlaktespanning. Het water parelt homogeen van de lei af en geeft stof- en vuilophopingen geen enkele kans. Bovendien is een voeg tussen twee leien met afgeronde randen veel opener dan dezelfde voeg tussen twee rechte randen. Dit verbetert de afvoer van water en stof en laat ook de zon toe om in de voeg te komen. Resultaat: minder kans op vuilafzetting en minder mosvorming. De drievoudige gespoten afwerkingslaag is bijzonder mooi en zo glad dat niets er vat op heeft. Waterdruppels, stof en andere verontreiniging parelen er als het ware af. Bovendien is deze harsrijke beschermingslaag ultrahard en krasvast. De afgeronde randen zijn net als het oppervlak perfect gecoat en vlekkeloos afgewerkt. Resultaat: de mooiste en strakste lei op de markt, vandaag én in de toekomst.

Contact opnemen

Geïnteresseerd? Bekijk dan onze realisaties. Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor dakwerken? Dan kunt u steeds contact opnemen via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

Copyright © all rights reserved.